Boomfeestdag 2017


22 maart 2017

Nationale Boomfeestdag 2017 - Leidschendam-Voorburg


Wat is er nou leuker dan dat je mee mag denken over de nieuwe inrichting van een park waar je altijd buiten speelt? Niet alleen vanuit wat je zelf belangrijk vindt, maar ook door de bril van andere parkgebruikers. Je deelt zo'n plek tenslotte met zijn allen. Kinderen van groep 7 van basisschool De Vijverhof mochten dat doen in Leidschendam-Voorburg!

Op woensdag 22 maart hebben de kinderen samen met wethouders Nadine Stemerdink en Floor Kist van Leidschendam-Voorburg de bomen geplant in park Sijtwende. Waar de nieuwe bomen moesten komen …? Daar waren de kinderen het al over eens. Die bomen hebben deze dag dan ook een mooi plaatsje gekregen in park Sijtwende.
Bij één van de bomen is ook een tijdcapsule begraven. Dat is een klein kistje waarin de kinderen zelfgeschreven brieven stoppen die op deze manier voor de volgende generaties bewaard blijven en in de toekomst gelezen kunnen worden.
Boomfeestdag Naar buiten!
Boomfeestdag Naar Buiten!Boomfeestdag Naar Buiten!
Boomfeestdag Naar Buiten!
Boomfeestdag Naar Buiten! Boomfeestdag Naar Buiten!
Op maandag 20 februari jl. gingen de kinderen al met elkaar het park in. Daar hebben ze letterlijk al die verschillende brillen opgezet. De een had een bril op van een kind, de ander van een bejaarde of van iemand met een lichamelijke beperking en weer een ander van een hondenbezitter ...

De kinderen kwamen er achter dat de wensen van al die verschillende gebruikers soms overeenkomen, maar soms ook niet. En dan moet je dingen bedenken om samen tot een oplossing te komen. Om al die wensen aan mekaar te knopen, want verbinden is het thema van de Boomfeestdag dit jaar.
Boomfeestdag Naar Buiten!Boomfeestdag Naar Buiten!
Maar waar liggen nou die verbindingen? Om dat te ontdekken hebben de kinderen in de klas ook nog moodboards gemaakt, waarvan hiernaast een impressie. Dat leverde veel leuke en praktische oplossingen op. Al deze ideeën werden op de Boomfeestdag gepresenteerd aan de wethouders en aan de inwoners die betrokken zijn bij de herinrichting van het park.
Boomfeestdag Naar Buiten!Boomfeestdag Naar Buiten!
De gemeente heeft dit jaar de Boomfeestdag georganiseerd in samenwerking met Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg. Kom naar onze website voor uitdagende en vernieuwende natuuractiviteiten voor kinderen van 4-12 jaar. Natuurbeleving is een belangrijk aspect in de ontwikkeling van kinderen.
Bekijk hieronder een leuk filmpje van de Boomfeestdag en een filmpje over de kinderen van groep 7 die eerder het gebruik van het park "onder de bril" hebben genomen:

0.00 / 0 votesU moet inloggen om te reageren!

Reacties


Loading