Boomfeestdag 2018


17 maart 2018

Appelbomen geplant tijdens de Boomfeestdag op Buitengoed Dorrepaal


Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg, groep 7 van basisschool Pius X en wethouder Floor Kist van de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben dit jaar op 14 maart feestelijk vormgegeven aan de landelijke Boomfeestdag. Op Buitengoed Dorrepaal werd een appelboomgaard aangeplant.

Onder een stralend (bijna) voorjaarszonnetje richtte één van de cliënten van Middin, én bewoner van de Dorrepaal, het welkomstwoord tot wethouder Floor Kist, de schoolkinderen en hun directeur en de andere bewoners en medewerkers van de Dorrepaal. De wethouder, die namens de gemeente de appelbomen aan Dorrepaal heeft geschonken, zette samen met de kinderen vol enthousiasme de eerste schop in de grond, waarna de kinderen de klus konden afmaken.
Boomfeestdag Naar buiten!
Boomfeestdag Naar Buiten!Boomfeestdag Naar Buiten!Boomfeestdag Naar Buiten!Boomfeestdag2018 Naar Buiten!

Appeltaart

De bomen in de geplante appelboomgaard dragen straks heerlijke Golden Delicious appels. Met deze appels gaan de bewoners van de Dorrepaal zelf appeltaarten bakken. Daar gaan ze straks heerlijk zelf van smullen. Maar de taart zal er in de toekomst ook verkocht gaan worden, bijvoorbeeld in de gezellig theetuin van Dorrepaal.
De schoolkinderen kregen voor hun inspannende plantwerk ook al heerlijk zelfgebakken appeltaart. Nog niet van de zonet aangeplante boomgaard natuurlijk, daarop moeten ze nog even wachten.
Aansluitend hebben de kinderen het buitengoed zelf kunnen verkennen en daar is heel wat te zien en te beleven!

Boomfeestdag Naar buiten!

Natuureducatie bij Naar Buiten!
Op Buitengoed Dorrepaal komen in de toekomst meer natuureducatie lessen. Daartoe is Middin samen met het project Naar Buiten Leidschendam-Voorburg een samenwerking gestart met basisschool Pius X en BSO-organisatie Vlietkinderen. Buitengoed Dorrepaal zal meer en meer als buitenlokaal gaan fungeren. Op 9 maart hebben leerlingen van groepen 3 en 4 van basisschool Pius X tijdens de bijenwerkdag met de cliënten van Middin op Dorrepaal al zaadbommen voor bijen gemaakt. Een andere activiteit die gepland wordt is de aanleg van een nieuwe natuurspeelplaats. Bij alle activiteiten worden de cliënten (bewoners) van Middin zoveel mogelijk betrokken bij de uitvoering.

Wilt u ook meer informatie over de mogelijkheden van natuureducatie? Dan kunt u contact opnemen met Harrie Ozinga van Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg: ozinga@casteller.nl of 06-11316606.

0.00 / 0 votesU moet inloggen om te reageren!

Reacties


Loading