Smulparadijs voor vlinders in Leidschendam


16 mei 2018 

Nieuwe Vlinderidylle in Leidschendam-Voorburg met Naar Buiten!


De vlinders in Leidschendam-Voorburg hebben er een prachtige smulparadijs bij, de Vlinderidylle. Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg heeft samen met 25 leerlingen van basisschool De Trampoline en wethouder Floor Kist afgelopen maandag een speciaal aangelegde groenstrook langs de Heuvelweg ingezaaid met bloemzaadjes. Zo zal hier over enkele weken een fleurige en nectarrijke Vlinderidylle ontstaan.

Onderzoekend leren
De schoolkinderen hielpen vol enthousiasme mee met het inzaaien van het perceel. De komende maanden gaat de schoolklas van De Trampoline nauw gezet volgen hoe de bloemen opkomen en welke insecten hier op afkomen. Een van de kinderen vroeg zich verwonderd af "hoe de insecten te weten komen dat ergens mooie bloemen staan?" Daar kon Kars Veling van de Vlinderstichting hen natuurlijk alles over vertellen.
De kinderen kregen allemaal een zakje bloemenzaad mee om thuis ook een kleine vlinderidylle te creëren.
Naar Buiten! bevordert graag deze vorm van natuureducatie. Het is een mooi voorbeeld van onderzoekend leren. Na het inzaaien konden de kinderen gelijk de aangrenzende nieuwe speeltuin uittesten die door de kinderen Lobke Kuyper en Alvaro Rodriquez is ontworpen.

Zorg voor vlinders en bijen
Veel insecten, waaronder vlinders en bijen, kunnen tegenwoordig te weinig voedsel vinden in onze natuur. De Vlinderstichting is dan ook in heel Nederland een initiatief gestart om zogenoemde Vlinderidylles aan te leggen. Dit zijn groenstroken met inheemse bloemen die voldoende voedsel bieden voor vlinders, bijen en andere insecten. Voldoende voedsel is belangrijk omdat veel insecten immers een belangrijke rol spelen in onze natuur en voedselvoorziening.
Het door Naar Buiten! genomen initiatief tot een Vlinderidylle binnen Leidschendam-Voorburg werd van meet af aan enthousiast ondersteund door de Vlinderstichting en de gemeente.

Buitenspeeldag Naar Buiten!Buitenspeeldag Naar Buiten!0.00 / 0 votesU moet inloggen om te reageren!

Reacties


Loading