Workshop In het sprookjesbos II


maart 2017

Workshop In het sprookjesbos - Het lelijke jonge eendje.


Was je erbij afgelopen zaterdag 11 maart? Bij de Workshop In het sprookjesbos

Simone Mooyman las eerst het sprookje Het lelijke jonge eendje voor. Daarna liet ze een aantal voorwerpen zien uit de natuur die met vogels te maken hebben. Zo leert ze de kinderen ook dat iedereen onderdeel is van de natuur. Met een aantal van deze natuurvoorwerpen gingen de kinderen vervolgens aan de slag.

Zo hebben de kinderen bestudeerd hoe een veer er nou eigenlijk uitziet en werd uitgelegd waarom vogels veren hebben. Maar de veren bleken nog een heel andere toepassing te hebben. Door de veren in de ecoline te dopen kun je er ook mee schilderen. Dat was echt heel leuk, want dat geeft hele originele kunstwerken met hele mooie effecten!
Ook konden de kinderen een kippenei eens aan een nader onderzoek onderwerpen. Van de eieren hebben we daarna nog een hele lekkere eiersalade gemaakt. Dat was smullen!

Kortom, het was een hele leerzame en gezellige ochtend waarin ze veel ontdekt en gemaakt hebben.
Ter herinnering aan de leuke workshop kregen alle kinderen ook nog een sprookjesbos eierdopje mee naar huis.

Deze workshop is onderdeel van het Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg activiteitenprogramma in samenwerking met kinderboeken schrijfster Suzanne Wardenaar en kinderboekenwinkel In de Wolken. Het verhaal van De Sneeuwkoningin komt uit het boek In het Sprookjesbos van Suzanne Wardenaar. Suzanne (her)schreef de verhalen in combinatie met een bijbehorend activiteitenpakket. Zo wil zij kinderen in contact te brengen met de natuur, hun zintuigen stimuleren, hun creativiteit vergroten en hen vooral interactief laten samenwerken met elkaar. 

Kon je er niet bij zijn afgelopen zaterdag? Er komt vast snel weer een leuke In het sprookjesbos workshop. Houd daarvoor onze website en onze Facebookpagina in de gaten. Workshop In het sprookjesbos - Naar Buiten! - natuuractiviteiten voor kinderen Workshop In het sprookjesbos - Naar Buiten! - natuuractiviteiten voor kinderen Workshop In het sprookjesbos - Naar Buiten! - natuuractiviteiten voor kinderen
0.00 / 0 votesU moet inloggen om te reageren!

Reacties


Loading